Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αναφορά του στη Βουλή, προς τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε υπόμνημα τριακοσίων και πλέον κατοίκων των οικισμών Κάμπου και Γαβαθά του Δήμου Ερεσού - Aντισσας, που διαμαρτύρονται για την λειτουργία και τον σχεδιασμό επέκτασης λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή τους.
Ο κ. Σηφουνάκης χαρακτηρίζει απολύτως δίκαιες τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των κατοίκων από την οχλούσα χρήση του λατομείου, το οποίο μάλιστα λειτουργεί μέσα σε περιοχή του Ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου NATURA και σχεδιάζει η εταιρεία που το εκμεταλλεύεται να επεκτείνει και να κατασκευάσει λιμάνι εξαγωγής στη θέση «Καταβάθρα» της παραλίας του Κάμπου Άντισσας.
Ο κ. Σηφουνάκης ζητά απ τους Υπουργούς να ελέγξουν τις καταγγελίες του συνόλου σχεδόν των κατοίκων της περιοχής, να επανεξετασθεί το καθεστώς λειτουργίας του λατομείου καθώς και του αιτήματος της εταιρείας που το εκμεταλλεύεται για επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Ωσαύτως εφιστά την προσοχή των Υπουργών ότι τυχόν έγκριση του για κατασκευή εξαγωγικού λιμανιού του λατομείου θα επιβαρύνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον σε μια απ τις ωραιότερες  και ακόμη «παρθένες» ακτές της χώρας, όπως είναι η παραλία του Κάμπου Άντισσας.